Je čas jednou provždy skoncovat se všemi těmi dietami, trápením a věčnou nespokojeností.

Blog

Dieta, která paradoxně není ani dieta

Intuitivní stravování – moderní antitrend

Stále znovu a znovu přicházejí moderní výživové směry, trendy, které nás zaručeně zavedou ke zdraví, kráse, štíhlosti. A přece rok od roku narůstá počet lidí s nadváhou, a přece zaznamenáváme nárůst obezity a dalších civilizačních chorob. Zdraví, krása a štíhlost se nás dotýká zejména z plakátů, lifestylových magazínů, internetu a sociálních sítí budujících dokonalý obraz…
Číst více.

Nebojte se jídla! Jezte intuitivně.

Žijeme ve světě, který ovládá strach. Obáváme se toho, co jíme, jídlo je spojováno s chemií, karcinogenními látkami, je označované jako jed. Epidemii obezity provází všemožné výživové směry a vše slibující diety. Výživová doporučení si vzájemně odporují a vyvolávají v nás chaos. Zdá se, že jíst je natolik složité, že to člověk nezvládne bez odborné…
Číst více.

Ortorexie – zdravá strava v extrému

Každého z nás zajímá vlastní zdraví. Každý z nás se více či méně zajímá o to, co jí. Zdravá strava a zdraví jdou ruku v ruce, avšak nic se nemá přehánět. Moderní doba přináší nespočet moderních výživových směrů a nejrůznější diety. Výživová doporučení na nás útočí ze všech stran a s nimi i nejrůznější mýty…
Číst více.

3 důvody proč dietní jídelníček nefunguje

Naprostá většina diet zakazuje určitou skupinu potravin. Potraviny, které zůstanou, pak dieta nezřídka přikazuje jíst dle přesného harmonogramu. Dieta vždy něco zakazuje a přikazuje. V extrémním případě stanovuje přesný jídelníček s konkrétními potravinami, jídly a často dokonce i dobou, kdy máme jíst. Někdo tento striktní plán vítá proto, že nemusí nic řešit. I pro takové…
Číst více.

CHYTŘE

Jděte na to chytře. Chcete něco změnit? Chcete změnit svůj jídelníček, své stravovací nebo pohybové zvyklosti? Začněte tam, kde se zvyklosti tvoří. Pochopte fungování mozku, protože právě ten řídí všechny vaše kroky. Naučte se ovládat svoji mysl a naučíte se ovládat celé tělo.

Jak přeprogramovat mozek?

Počítání kalorií, plánování jídelníčku nebo sportovní dril? Tohle rozhodně nejsou klíče k úspěšnému hubnutí, ačkoliv vás o tom všemožné diety tak urputně přesvědčují. Jo-jo efekt je toho jasným důkazem.

Jak změnit nezdravé návyky?

Strategie zhubnout, která spočívá v omezení příjmu kalorií a zvýšení pohybové aktivity, dlouhodobě nefunguje. Strategie diet, která je vždy stejná, jen se mění její obsah, není funkční. Je tedy třeba vyzkoušet strategii jinou.

Jak mozek brání hubnutí?

Proč diety nefungují? Již samotný pojem v naší hlavě budí negativní myšlenky. Právě mozek hraje klíčovou roli v úspěchu hubnutí. Přitom přirozeně funguje na principech, které hubnutí brání. Pokud o nich víte, snáze je překonáte.

Jak se správně motivovat?

Ať už se v životě rozhodněme pro jakoukoliv změnu, je jasné, že motorem této změny bude motivace. Jenže není motivace jako motivace. Pokud se do diety pouštíme s motivací negativní, nemůžeme očekávat pozitivní výsledky.

POZORNĚ

Věnujte pozornost svému jídlu. Nejde o žádné počítání kalorií nebo studium složení. Jde o jídlo! Jak vaše jídlo chutná? Jak voní? Jak vypadá? Jaké ve vás vzbuzuje pocity a myšlenky? A proč vlastně jíte?