Je čas jednou provždy skoncovat se všemi těmi dietami, trápením a věčnou nespokojeností.

Archiv rubriky: POZORNĚ

Dieta, která paradoxně není ani dieta

POZORNĚ

Věnujte pozornost svému jídlu. Nejde o žádné počítání kalorií nebo studium složení. Jde o jídlo! Jak vaše jídlo chutná? Jak voní? Jak vypadá? Jaké ve vás vzbuzuje pocity a myšlenky? A proč vlastně jíte?

Důvod proč jím

Lidské tělo potřebuje pro své fungování stravu. Ta je zdrojem nezbytný živin a energie. Když se energie nedostává, dostaví se pocity hladu. Člověk se nají a vše zase běží tak, jak má. To je ideální stav, který však značně narušují věčné diety.

Způsob jak jím

Pravidelná strava, kterou jíme v klidu, vychutnáme si každé sousto a přestaneme jíst, když cítíme, že jsme plní. Tento návod nahradí všechny ty výživové poučky a návody na to, jak jíst zdravě. Nic složitého. Jenže shon a stres, který provází naše životy, nám brání jíst normálně, tedy pravidelně a v klidu.

Zbytečné boje s jídlem

Jídlo je nepřítel, je potřeba s ním bojovat. Tuk je nepřítel, je potřeba ho odstranit. Žaludek je nepřítel, je potřeba ho zmenšit… Neustále s něčím bojujeme a hledáme nepřátele. Tím ztrácíme přirozenou schopnost jíst, užívat si jídlo a vybírat si jídlo, které tělo právě potřebuje.

Nezdravé vzorce chování

Lidé, kteří mají nadváhu nebo jsou obézní, často charakterizují špatné návyky a nezdravé vzorce chování.