Je čas jednou provždy skoncovat se všemi těmi dietami, trápením a věčnou nespokojeností.

Archiv rubriky: ZLEHKA

Dieta, která paradoxně není ani dieta

ZLEHKA

Berte to s lehkostí. Vezměte porci trpělivosti, přidejte laskavost a řádně to oslaďte láskou. Už žádný boj s jídlem, jídlo totiž není nepřítel (ač vám to diety většinou tak vehementně tvrdí). Chce to změnit svůj nezdravý vztah k jídlu, změnit svůj vztah k sobě, učit se sebelásce a začít sebepřijetím. Nemusíte přitom nikam spěchat.

Počkat na ten pravý čas

Tak do toho! Začni teď, nečekej, pohni se! Povzbuzení se hodí, ale není vhodné v každou chvíli, protože zbytečně stresuje. Někdy přitom stačí jen počkat.

Učit se trpělivosti

Všechno má svůj čas. To už víme. A přece se pořád a pořád necháme vtáhnout do onoho kolotoče, z kterého se tak těžko vystupuje. Taková je doba. A přesto nemusíme žít dle diktátu doby, společnosti a ostatních. Můžeme si dovolit nedokonalost, i ta má svou krásu.

Nechat svítit slunce

Trpělivost přináší růže. To už víte. Trpělivost znamená laskavost a proměnu reality bez spěchu, hněvu, ostrých slov a bouřlivých akcí. Jde to a dokonce to jde lépe než cestou odporu.

Naslouchat volání velryby

Někdy si člověk připadá jako velryba, paradoxně se tak trápí. Přitom velryba nese nezměrnou sílu, čistotu a moudrost. Kdybychom kousek této moudrosti měli, trápení by bylo ta tam.