Je čas jednou provždy skoncovat se všemi těmi dietami, trápením a věčnou nespokojeností.

Archiv rubriky: CHYTŘE

Dieta, která paradoxně není ani dieta

CHYTŘE

Jděte na to chytře. Chcete něco změnit? Chcete změnit svůj jídelníček, své stravovací nebo pohybové zvyklosti? Začněte tam, kde se zvyklosti tvoří. Pochopte fungování mozku, protože právě ten řídí všechny vaše kroky. Naučte se ovládat svoji mysl a naučíte se ovládat celé tělo.

Jak přeprogramovat mozek?

Počítání kalorií, plánování jídelníčku nebo sportovní dril? Tohle rozhodně nejsou klíče k úspěšnému hubnutí, ačkoliv vás o tom všemožné diety tak urputně přesvědčují. Jo-jo efekt je toho jasným důkazem.

Jak změnit nezdravé návyky?

Strategie zhubnout, která spočívá v omezení příjmu kalorií a zvýšení pohybové aktivity, dlouhodobě nefunguje. Strategie diet, která je vždy stejná, jen se mění její obsah, není funkční. Je tedy třeba vyzkoušet strategii jinou.

Jak mozek brání hubnutí?

Proč diety nefungují? Již samotný pojem v naší hlavě budí negativní myšlenky. Právě mozek hraje klíčovou roli v úspěchu hubnutí. Přitom přirozeně funguje na principech, které hubnutí brání. Pokud o nich víte, snáze je překonáte.

Jak se správně motivovat?

Ať už se v životě rozhodněme pro jakoukoliv změnu, je jasné, že motorem této změny bude motivace. Jenže není motivace jako motivace. Pokud se do diety pouštíme s motivací negativní, nemůžeme očekávat pozitivní výsledky.