Je čas jednou provždy skoncovat se všemi těmi dietami, trápením a věčnou nespokojeností.

Nechat svítit slunce

Dieta, která paradoxně není ani dieta

Trpělivost přináší růže. To už víte. Trpělivost znamená laskavost a proměnu reality bez spěchu, hněvu, ostrých slov a bouřlivých akcí. Jde to a dokonce to jde lépe než cestou odporu.

Zákazy nefungují

Přestože je dnes moderní burcování k čemukoliv, včetně diety, hubnutí, sportování a pozitivním změnám, efekt takového burcování je víc efektní než efektivní. Je to stres, stres a zdravé hubnutí nejde dohromady. Často nám také kladou na srdce co všechno bychom měli, co bychom neměli a co bychom už vůbec neměli. Jenže ani zákazy nefungují. Nebudu tloustnout, nebudu jíst, nebudu líný… tak tyhle věty jenom posilují negace v naší hlavě. A hlava řídí vše, včetně hubnutí.

Více než kde jinde v hubnutí platí, že základním předpokladem k úspěchu je pozitivní přístup. Jednou provždy dejte sbohem cílům, které jsou nedosažitelné a zaměřte se na cíle, které jsou opravdu a jenom pozitivní. Chci být spokojený. Chci se cítit ve svém těle dobře. To jsou pozitivní cíle.

Laskavost nade vše

Každý z nás má jiné vstupní podmínky, jiné genetické předpoklady, stavbu těla, zažívání, metabolismus. Každý z nás má určité schopnosti a vlohy. A přesto je jeden jediný faktor, který rozhodně o tom, zda dosáhnete vytyčeného cíle. Tím je nastavení mysli. Máte-li dosáhnout svých cílů, stačí jediné – opravdu věřit, že jich dosáhnete. Věřit můžete jen tehdy, pokud sami sebe přesvědčíte, že život máte zcela ve svých rukou. Musíte opustit zažité vzorce chování a výmluvy typu: mám postavu po mamince. Ale současně stále platí, že k sobě, svému tělu, svým chybám, svým předkům i ostatním musíte být laskaví. Nechtějte bojovat, ani se svými tukovými buňkami.

O boji Slunce a větru

Kdo je silnější? Slunce nebo vítr? Odpověď nabízí bajka o tom, jak se Slunce a vítr přeli o to, kdo z nich má větší sílu. Objevil se poutník a Slunce řeklo: „větší sílu má ten, kdo tomu poutníkovi svlékne kabát“.

A tak vítr začal foukat. Foukal ze všech sil, ale čím silněji foukal, tím více se poutník balil do svého pláště. Vítr foukal tak, že víc to nešlo. A byl urputný poutník stále zahalen ve svém plášti.

Pak přišlo slunce a začalo na poutníka svítit v celé své kráse. Poutník si sám sundal kabát, aby ve slunečném dni naplněn radostí pokračoval ve své cestě.

Miluj svůj život

Kam dál?

Pozorujte své myšlenky. Jsou pozitivní nebo negativní?

„Jsem špatná, tlustá, nikdo mě nemá rád. Nezasloužím si lásku.

Je to jen myšlenka. Tato myšlenka se pojí s určitým pocitem a ty ten pocit vnímáš jako zkutečnost. Věříš mu. Jenže on pramení z myšlenky.

Stačí tu myšlenku registrovat, ale nezabývat se jí, nedát ji prostor. Když tu myšlenku necháme být (nebudeme jí dávat sílu, ani tím, že ji budeme potlačovat), ztratí význam. Myšlenka se nemusí spojit s pocity a nemusí se stát tím, čemu věříme – pokud tu myšlenku prostě jen necháme být, pokud myšlenku budeme vnímat jako myšlenku.

Každá myšlenka jde změnit. Kdykoliv. Změň myšlenku a změní se i tvůj pocit. Změň své myšlenky a změní se celý tvůj život.

Upravená citace z knihy: Louis L. Hay: Miluj svůj život

Kniha Luise L. Hay - Miluj svůj život

Učebnice sebelásky, Lucie Kolaříková

Dobrý!Dost dobrý!Fakt dobrý!Lepší už to snad být nemůže!Úplně nejlepší. (No Ratings Yet)

Loading...

Jedna odpověď

  1. Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *